Vilaverd, TarragonaLa ciutat té dos nuclis diferenciats: per una banda hi ha la zona construïda durant l'Edat Mitjana i que consta de carrers estrets i irregulars; de l'altra, la zona coneguda com les Masies, construïda durant el segle XVIII. Al nucli antic es troba l'església parroquial dedicada a Sant Martí (Sant Martí). Construïda al segle XII, és d'estil romànic amb elements gòtics.


A prop del poble hi ha el santuari de la Verge de Montgoi. Es creu que va ser construït al segle XV, encara que ja al XIII es realitzaven activitats de culte. Té planta de creu llatina, amb volta de canó construïda amb guix. A l'altar hi ha la imatge de la Verge, una talla policromada recent que va servir per substituir la destruïda durant la guerra civil. Es creu que la talla original és del segle XVI.


La festa major de Vilavert se celebra durant el mes de juliol, coincidint amb la festivitat de Sant Cristòfol. Les festes d'hivern se celebren en honor de Sant Martí, patró de la localitat, al mes de novembre.

Descobrint MontblancL´Ajuntament de Montblanc i l´associació Respira Montblanc han presentat el catàleg d´experiències Respira Montblanc, una recopilació de propostes singulars que ofereixen les empreses adherides a aquesta marca de qualitat. L'acte ha tingut lloc a l'Espai Aromis un lloc on es pot gaudir precisament d'algunes de les propostes del catàleg.


Ha estat elaborat durant el darrer any amb l'assessorament de la consultoria turística Tourislab que ha fet una recopilació de propostes amb l'objectiu d'oferir moments de felicitat als viatgers a través d'una immersió cultural i d'aprenentatge, benestar físic i emocional, relaxació, pau i tranquil·litat descobrint Montblanc, la Conca de Barberà, les Muntanyes de Prades i la Ruta del Cister. El consultor David Esteller ha estat l'encarregat de fer la descripció dels continguts que ha definit com un veritable exemple de turisme regeneratiu.PuigcabrerPic de Muntanya


Torre del PetrolFita històrica


Tossal GrosMuntanya i natura


Castell DalmauÀrea de senderisme


Hotel Cal Maginet

Plaça de Catalunya, 16, Vilaverd, Tarragona, 43490, Espanya