Catalan CA French FR German DE Russian RU Spanish ES
By / 10th gener, 2022 / Notícies, Uncategorized @ca / Off

Valls reprendrà els Tres Tombs de Sant Antoni amb un protocol de benestar i qualitat

La Societat de Sant Antoni de Valls, és l’encarregada d’organitzar els Tres Tombs de Sant Antoni de l’any 1980, els Tres Tombs l’any 2010 van ser declarats Festa Tradicional d’Interès Nacional, vetllem per la tradició, la cultura i el patrimoni.

Valls reprendrà, el diumenge 16 de gener, la celebració dels tradicionals  Tres Tombs  de Sant Antoni. Són uns dels més concorreguts de Catalunya i tenen uns trets característics que els fan únics i els diferencien de la resta. Per exemple, la millor col·lecció de carros  de treball (entre els que destaquen els dos carros de traginers de la Societat de Sant Antoni). També la bellesa del seu recorregut quan s’endinsa al cor de la ciutat i el fet que obrin ritualment el calendari dels Tres Tombs, essent-ne els més matiners.

Enguany, la festa arriba amb algunes novetats destacades. La primera d’elles tindrà lloc la vigília, dissabte 15 de gener. Es tracta de la cercavila que aquest any canvia el seu format per retrobar-se amb els seus orígens i significat. Així, a les 18.00 h de la tarda el cos de bandera de la Societat de Sant Antoni sortirà de la plaça del Carme per dirigir-se a la del Blat. Serà rebut a les portes de la Casa de la Vila. El trasllat de la bandera fins l’Ajuntament anirà acompanyat de la  Cobla Momentània, de Valls. Arribada a la plaça del Blat delectaran els assistents amb un petit concert.

Nou protocol de benestar i qualitat

La novetat organitzativa més destacada dels Tres Tombs vallencs serà la prova pilot del manual de benestar i qualitat. És un full de ruta de bones pràctiques realitzat per la Coordinadora de Tres Tombs de Tarragona. El manual gira entorn a tres eixos principals: el benestar, la tradició i la qualitat.