Catalan CA French FR German DE Russian RU Spanish ES
By / 10th juliol, 2017 / Cultura / Off

Important i extens Espai Natural que s'estén per diverses comarques de Tarragona i Lleida. A més de tenir paisatges de gran bellesa i interès biològic i geològic, ofereix una extensa oferta d'oci a l'aire lliure i cultural.

Extens Espai Natural Protegit, comprès entre les comarques del Baix Camp, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i les Garrigues. Degut a la seva gran diversitat i riquesa biològica, d'hàbitats i de paisatges, i a l'existència de jaciments paleontològics, declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO l'any 1992, hi ha un projecte per declarar-lo Parc Natural.

Conté espais naturals de protecció especial, com les Reserves Naturals Parcials del Titllar i de la Trinitat o el Paratge Natural d'Interès Nacional de la Vall del Monestir de Poblet. A la localitat de Prades hi ha un Centre d'Interpretació on, amb mitjans audiovisuals, es dona a conèixer la geologia, fauna, flora i cultura de les muntanyes de Prades.

És una bona zona per practicar esports i activitats a l'aire lliure com senderisme, BTT, escalada, parapent o caiac al pantà de Siurana.

Hi ha nombroses rutes per fer i gaudir tant dels seus paisatges com del seu ric patrimoni arquitectònic i cultural. Dins l'Espai hi ha ermites, petits assentaments rurals i algunes masies disperses. Al Paratge Natural d'Interès Nacional de la Vall del Monestir de Poblet es pot visitar el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, una de les principals joies de l'art cistercenc català. Just al límit de l'Espai es troba la població medieval de Montblanc i dins de l'Espai, però sense formar-ne part, moltes poblacions amb interessants nuclis antics.

Com a elements gastronòmics autòctons, cal remarcar les castanyes i les patates de Prades.

Turisme familiar Muntanyes de Prades

Què t'ofereix una destinació de turisme familiar?

Els pobles de la Conca de Barberà situats a les muntanyes de Prades (l'Espluga de Francolí, Vallclara, Vilaverd, Vilanova de Prades i Vimbodí i Poblet) conformen una destinació d’interior i muntanya certificada amb el segell de Destinació de Turisme Familiar. La certificació de Destinació de Turisme Familiar és un segell d’especialització que atorga l’Agència Catalana de Turisme a un conjunt de municipis que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens, gràcies al seu patrimoni natural i cultural. Destaquen el monestir de Poblet, el Paratge Natural de Poblet, les Coves de l'Espluga, el Museu de la Vida Rural i el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, a més de les múltiples activitats derivades d’aquests recursos i pensades per a fer amb família.

** Descarrega't el mapa clicant sobre la imatge