Catalan CA French FR German DE Russian RU Spanish ES
By / 27th gener, 2023 / Notícies, Uncategorized @ca / Off

La iniciativa “100XU” consisteix a fer 100 rutes de muntanya per 100 elements patrimonials de Catalunya en perill. Les activitats combinaran la part esportiva i la part divulgativa per reivindicar el patrimoni.
La primera serà a VILAVERD el proper dissabte 28 de gener al matí amb l’objectiu de reivindicar la GUIXERA DEL TÒFOL o dels Robusté.
L’Anna Saballs és la impulsora del projecte 100XU per recuperar el patrimoni arquitectònic en perill de Catalunya. És arquitecta formada en patrimoni, es considera una “corredora pel patrimoni”.

Més informació al Twitter de l’Anna Saballs: https://mobile.twitter.com/AnnaSaballs

La iniciativa 100XU té el suport de l’Associació d’Amigues i Amics de la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura), de Tarragona, i reivindica elements de patrimoni arquitectònic de Catalunya prenent com a referència els elements que apareixen a la Lista Roja del Patrimonio que impulsa l’organització Hispania Nostra.

Aquesta primera acció de la campanya o repte solidari 100XU entorn la Guixera del Tòfol de Vilaverd té el suport i col·laboració de la Vilaverd Skyrace, Natural FDN (Marca de nutrició esportiva natural i Club esportiu de Tarragona), Amigues i Amics de la UNESCO de Tarragona, Cal Maginet, l’Associació Cultural de Vilaverd TOQUEM L’ARPA i el Grup d’amics Vilacamins de Vilaverd.

Noticies Nova Conca https://www.novaconca.cat/noticia/184962/esport-tradicio-i-proteccio-del-patrimoni-a-les-guixeres-de-vilaverd?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter