Catalan CA French FR German DE Russian RU Spanish ES
By / 27th gener, 2023 / Notícies, Uncategorized @ca / Off

L’Espluga de Francolí viu a finals de gener l’esperada Fira de Sant Vicenç, que aquest any 2023 arriba a la seva 457a edició. Un esdeveniment quatricentenari, que va néixer segles enrere com una fira del món agrícola i rural, i que en l’actualitat preserva un model de compra, venda i mostra de productes, gastronomia i artesania. Des de l’any 2020 incorpora un relat cultural i turístic basat en el món del foc. Una cita en el calendari local i de la comarca, que vol esdevenir de nou un referent i atractiu del municipi.

Un relat, el del foc, que vol consolidar-se en una estratègia per a posicionar la Fira al mapa firal del país. I que parteix de la fascinació que sent la humanitat des del seu origen amb el foc. La seva descoberta va ser un avenç, també al llarg de la història i en l’actualitat. El foc és un element que transforma, que ha ajudat a evolucionar en molts àmbits de la vida quotidiana, el món agrícola, l’àmbit comercial i la vida social.

Un foc que s’estén i que acull al nostre municipi un element o festa de la cultura popular dels Països Catalans. Aquest any el foc convidat és l’Aquelarre de Cervera, de nou una aliança entre territoris i municipis on el foc i la cultura configuren trets distintius de la vida cultural, festiva i associativa.

Programa d’ actes http://chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://esplugaturisme.cat/wp-content/uploads/2023/01/Programa-de-la-457a-Fira-de-Sant-Vicenc-El-Foc-el-nostre-origen-2023_compressed.pdf