Catalan CA French FR German DE Russian RU Spanish ES

Terrània 2022

By / 19th setembre, 2022 / Notícies, Uncategorized @ca / Off

L’any 2003 es va fer realitat la proposta de ceramistes locals a l’Ajuntament de realitzar un Festival Internacional de Ceràmica a Montblanc.

Terrània es presentava com un esdeveniment pioner a Catalunya i en la seva primera edició va aconseguir ser tot un èxit gràcies a la qualitat de l’obra exposada i al nombrós públic assistent.

Un dels objectius de Terrània és la descoberta de la ceràmica artística i decorativa, un tipus de ceràmica encara desconeguda en aquest país ja que quan es parla de ceràmica normalment es relaciona amb la ceràmica tradicional (utensilis de la llar i del transport entre altres). Per aquest motiu aquest Festival intenta apropar aquest tipus ceràmica al públic visitant mitjançant l’exposició d’obres de gran qualitat, les demostracions tècniques de torn, modelat i rakú, i la cocció de peces en un espectacular espectacle experimental.

Programa: https://www.montblancmedieval.cat/fitxers/Terrania_2022_Programa.pdf

Entrades pels tallers: https://entradas.codetickets.com/entradas/ajuntament-de-montblanc-turisme

Festa major Montblanc 2022

By / 24th agost, 2022 / Notícies, Uncategorized @ca / Off

FESTA MAJOR MONTBLANC 2022

Mariona Escoda, Els Catarres i el Festival El Merlet són les tres grans apostes musicals que la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Montblanc ha preparat per la celebració de la Festa Major de la Mare de Déu de la Serra, que tindrà lloc del 2 a l’11 de setembre a Montblanc.

No hi falteu!

Programa festes: https://www.montblanc.cat/fitxers/festes/programaFM22.pdf

FESTA DE LA VEREMA A L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ

By / 24th agost, 2022 / Notícies, Uncategorized @ca / Off

FESTA DE LA VEREMA A L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ

A finals del mes d’agost, l’Espluga de Francolí celebra la Festa de la Verema D.O Conca de Barberà.

T’espera un cap de setmana per conèixer i descobrir els vins i caves dels cellers de la DO Conca de Barberà i també els productes alimentaris locals i de proximitat.

Des de la DO Conca de Barberà i des de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí s’impulsa un any més aquesta festa amb diversos actes descentralitzats i amb el tradicional recinte firal ubicat a la Plaça Montserrat Canals.

No us ho perdeu!

Programa festa verema: https://www.femturisme.cat/adjunts/agenda/festa-de-la-verema-a-lespluga-de-francoli.pdf?v=1660103646

Sant Magí

By / 13th agost, 2022 / Notícies, Uncategorized @ca / Off

SANT MAGÍ 2022 a Tarragona

La programació de Sant Magí d’enguany, que anirà del 12 al 19 d’agost, recupera els actes festius en la seva totalitat; amb més Imaginada que mai i la mirada posada a les activitats familiars.

L’escenari de la 14a edició de la iMAGInada serà, una vegada més, als Jardins del Camp de Mart: un espai per a la llibertat d’expressió on, durant quatre dies es podran experimentar una varietat de sensacions amb els actes programats per a tots els públics.

A partir de dilluns 15 d’agost ja es començarà a respirar tradició amb l’Enramada al carreró de Sant Magí al matí. Enguany Sant Magí tornarà als carrers amb l’activitat completa i permetrà redescobrir actes tan emblemàtics com la XIa Travessa d’Andròmines a la platja del Miracle o el 62è Concurs de castells i escultures a la sorra a l’Arrabassada, les Contalles de Sant Magí…entre molts d’altres.

El dijous 18 d’agost serà el dia de les revetlles i la vigília també serà per retornar a la ciutat la tradicional Obertura del Portal del Carro i per contemplar l’arribada i Entrada a Tarragona de l’aigua de Sant Magí, vinguda de la Brufaganya, que en els dos darrers anys no s’havia pogut dur a terme completament.

El dia acabarà amb la Professó amb el Seguici de Sant Magí, anunciada pels tres coets de tro, on hi participaran el penó de la festa a cavall, Magí de les Timbales, gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers i Banda Unió Musical de Tarragona, juntament amb les autoritats i la pirotècnia final.

Programa: https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/sant-magi/programa-sant-magi-2022

Mercat Medival a Guimerà

By / 13th agost, 2022 / Notícies, Uncategorized @ca / Off

XXVII MERCAT MEDIEVAL A GUIMERÀ

13 I 14 D’AGOST DE 2022

Dissabte de 12h a 1h de la nit
Diumenge de 11h a 23h

El 18 de juliol del 1294, el rei Jaume II va atorgar a l’antiga vila de Guimerà el dret a celebrar el mercat setmanal. Amb aquest dret els primers barons de Guimerà farien créixer el seu poble, sent un nexe de trobada, d’intercanvi de mercaderies i de contractes. En 1417, el rei Alfons el Magnànim va reconèixer el mercat setmanal de Guimerà que va començar a celebrar-se cada dimecres, enlloc dels dimarts. El 1526 l’emperador Carles I ratificà el dret a fira de la vila. El 1994, 700 anys després, el poble de Guimerà va recuperar el mercat com a festa tradicional.

El Mercat Medieval de Guimerà arriba a la seva 27 edició consolidat com una de les fires medievals més importants de la demarcació de Lleida, amb l’objectiu de donar a conèixer i proposar la revitalització del poble de Guimerà, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, així com convertir la festa en un punt de trobada d’amics dels pobles de l’entorn i d’arreu de Catalunya.

PROGRAMA: https://guimeramedieval.cat/programaMercat.pdf

Concert d’estiu al Castell de Barberà de la Conca

By / 13th agost, 2022 / Notícies, Uncategorized @ca / Off

Concert música barroca al Castell de Barberà de la Conca

Aquest dissabte 13 d’agost a les 22h concert barroc a la Capella del Castell de Barberà de la Conca a càrrec de Les Ombres Líriques, ensemble dedicat a recuperació i presentació de patrimoni musical europeu. El seu principal objectiu és recrear música dels segles XVII i XVIII amb instruments històrics. Els membres de l’agrupació són músics professionals que estan finalitzant els seus estudis al Reial Conservatori de Brussel·les. El Joan Casabona i Amat (flauta) és de Barcelona amb arrels a Barberà de la Conca. La Leonor Sá (Cello) i el Vasco Pereira (Clavicèmbal) són vinguts de Portugal. El concert que presentem “Tour europeu” és un recull de peces dels diferents països del segle XVIII.
Podeu adquirir les entrades anticipadament a l’ajuntament i a l’agrobotiga o al Castell abans de començar.

SETMANA MEDIEVAL DE SANT JORDI 2022

By / 21st abril, 2022 / Notícies, Uncategorized @ca / Off

Programa de la Setmana Medieval de Sant Jordi 2.022 (del 22 d’abril a l’1 de maig)

programa-web2022

 

ACTIVITATS ECOTURISME

By / 21st abril, 2022 / Notícies, Uncategorized @ca / Off

Aquesta setmana us propossem una activitat per descobrir l’ecoturisme que es pot realitzar a Castellfollit.

ACTIVITATS ECOTURISME

By / 10th abril, 2022 / Notícies, Uncategorized @ca / Off

Aquesta setmana santa us propossem aquestes dues activitats per descobrir ecoturisme que es pot realitzar a la nostra comarca i en especial a la nostra població de Vilaverd.

Orquidies-17-4
Flyer_vilaverd_16_04_22

CURSA D’ORIENTACIÓ

By / 8th abril, 2022 / Notícies, Uncategorized @ca / Off

ACTIVITATS SETMANA SANTA A VILAVERD:

L’ajuntament de Vilaverd organitza una cursa d’orientació i el taller “Humans i Pedres” per les festes de Setmana Santa.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Vilaverd en col-laboració amb l’Oficina Jove de la Conca de Barberà ha organitzat dues activitats per dinamitzar el municipi durant els dies festius de Setmana Santa.

La primera serà una cursa d’orientació a càrrec de Drac Actiu. L’activitat tindrà lloc el dilluns, 11 d’abril a les 17:30 h i està adreçada a tots els públics. Hi haurà un recorregut més senzill per a famílies i un de més complicat per a joves. Les persones menors de 12 anys hauran d’anar acompanyades d’una persona adulta. El punt d’inici serà davant de l’Església de Sant Martí.

L’endemà, dimars, 12 d’abril tindrà lloc un taller molt interessant anomenat “Humans i Pedres”. Es tracta d’una activitat familiar amb la demostració pràctica sobre la prehistòria, les fites tecnològiques, l’evolució humana, la fauna i el medi ambient. Aquest taller tindrà lloc a les 17 h als jardins de davant de l’Ajuntament (carrer de les Escoles) i anirà a càrrec de Miquel Guardiola, tècnic de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i  Evolució Social (IPHES).

Les dues activitats són gratuïtes, però és necessari inscriure’s ja que les places són limitades. Les inscripcions es poden fer en l’enllaç següent:

https://ja.cat/setmanasantavilaverd22